| Mákos-diós linzer receptSütemények, édességek Hozzávalók: 40 dkg finomliszt 25 dkg margarin 2 evőkanál fagyos zsír 3 db tojás 15 dkg darált dió 1 csipet só 1 kávéskanál szódabikarbóna 3 evőkanál 20 %-kos tejföl 4 evőkanál kristálycukor 1 evőkanál darált mák Elkészítés: A lisztet a szódabikarbónával leszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a tojások sárgáját, margarint, zsírt, tejfölt, 3 evőkanál kristálycukrot, darált diót és összegyúrjuk. Cipóvá formálva, letakarva pár óráig hideg helyen pihentetjük, majd 0,5 cm vastagra nyújtva különböző formákkal (fenyőfa, csillag, szív, margaréta stb.) kiszaggatva szilikonos sütőpapírral bélelt vagy zsírozott tepsibe lerakjuk, felvert tojás fehérjével bekenjük, megszórjuk 1 evőkanál cukor és 1 evőkanál mák keverékével. 170 fokos sütés mellett 35 perc alatt zsemleszínűre sütjük. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |