| Linzerkarika receptSütemények, édességek Hozzávalók: Kb. 30 db-hoz: 25 dkg liszt 18 dkg vaj 3 tojássárgája 8 dkg cukor 1 citrom reszelt héja 1 kis üveg pikáns gyümölcsíz Elkészítés: Előkészités: A lisztet átszitáljuk, a vajat apró darabokra vágjuk, és hozzáadjuk. Beletesszük a tojássárgáját, csipet sót, a cukrot, a citromhéjat, és gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Fóliába csomagoljuk, és hűtőben kb. fél órát pihentetjük. Elkészités: A tésztát kb. fél cm vastagra kinyútjuk, cakkos szélű kerek formával lapokat szúrunk belőle. A lapok felére külön kis formákat szúrunk díszitésként. A kiszúrt lapokat tepsire rakjuk, és tojással megkenjük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2.fokozat) előmelegítjük, betesszük a tepsit, és kb. 12-15 perc alatt világos sárgára sütjük. Amikor kihűlt, egy teljes és egy kilyukasztott formát gyümölcsízzel összeragasztunk. Egy-két óra múlva is fogyaszthatjuk, de süteményes dobozban tárolva pár hétig is nagyon finom vendégváró. A receptet beküldte: Paróczainé Knyul Tímea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |