| Majonézes tonhallal töltött paradicsom receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 8 kerek, érett paradicsom só és frissen ôrölt fekete bors ízlés szerint tetszés szerint majonéz 4 kemény fôtt tojás 6 szardellafilé 5 dkg ecetes kapribogyó(a fele apróra vágva, a többi egészben) 35 dkg olajos tonhal 2 evôkanál finomra vágott petrezselyem 16 friss bazsalikomlevél Elkészítés: A paradicsomokat hideg folyó víz alatt mossuk meg. A tetejüket vágjuk le. Teáskanállal szedjük ki a belsejüket, de a héjat ne sértsük meg. Fejjel lefelé tegyük szûrôbe 10 percre, hogy lecsepeghessenek. A belsejüket sózzuk és borsózzuk. Egy tálban a tojások sárgáját törjük össze, majd adjuk hozzá a szardellát, az aprított kapribogyót, a tonhalat és a petrezselymet. Keverjük hozzá tetszés szerint a majonézt. A tojásfehérjét vágjuk össze, majd adjuk a masszához. Borsozzuk meg. A masszával töltsük meg a paradicsomokat. Minden paradicsom tetejére tegyünk egy kanál majonézt. Bazsalikommal és kapribogyóval díszítsük. Tegyük hûtôszekrénybe egy órára. Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: Csodagida Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |