| Magos kevert kenyerem, kiflim receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 3dl langyos víz 300 gr búzaliszt 100 gr rétesliszt 200 gr tönkölyliszt(fehér v. telj.kiőrl.) 2-2 ek lenmag, szotyi, szezámmag, zabpehely 2 kismérő só 1 kismérő cukor fél kocka élesztő 1 kk. sikér(elhagyható) 1 púpozott ek. zsír 1 ek. ecet(elhagyható) Elkészítés: Minden alapanyagot szobahőmérsékleten adagolva beleteszek a kenyérsütőbe (vagy összegyúrom géppel vagy kézzel) és dagasztó kelesztő programmal elkészítem.Lisztezett deszkán vagy kenyeret formázok belőle vagy kifliket,fél órát konyharuhával letakarva meleg helyen( de nem a kályha tetején!) kelesztem.Felvert tojással megkenem és előmelegített sütőben kb. 30-40 percet sütöm pirulásig.A kifliket meg lehet még szórni a tojás felkenése után különböző magokkal vagy nagyszemű tengeri sóval.Megsülés után rácson hagyom kihűlni. Elkészítési idő: 180 perc A receptet beküldte: Mariann63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |