| Gyümölcsös kevert pite receptSütemények, édességek Hozzávalók: 60 g zabpehelyliszt 60 g zabkorpa 35 g fehérjepor (vagy helyette fele-fele arányban zabliszt és zabkorpa) 200 g kefir (vagy natúr joghurt, nekem joghurtom volt) 2 egész tojás fél citrom héja és leve (én a levét nem tettem bele...) 3-4 púpozott teáskanál xillit csipet só 1 csomag sütőpor 20-25 dkg gyümölcs (nálam meggy, 200 g) A tészta felébe 1 tk. keserű kakaópor A teljes tepsi fehérjetartalma: 61 g Elkészítés: A száraz hozzávalókat (a kakaópor kivételével) elkeverjük, a meggyet megmossuk, kimagozzuk, lecsöpögtetjük. A tojásokat és a joghurtot a száraz keverékhez adjuk és alaposan elkeverjük. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe töltjük a tészta kétharmadát, a maradékhoz hozzákeverjük az 1 tk. kakaóport, és a másik tésztára kanalazzuk (nem kell egyenletesen, pont az a lényeg, hogy foltokban legyen elosztva a kétféle tészta). A tetejére szórjuk a gyümölcsöt (ha nem szeretnénk, hogy lesüllyedjen, óvatosan forgassuk zablisztbe szórás előtt). 180-200 fokon, a tészta vastagságától függően 20-30 perc alatt megsütjük. Tanácsok: http://fittsutik.blogspot.hu/ a recept eredetileg itt van, innen vettem, de átalakítottam, mert veszélyes itthon bármennyi magfélét tartani... mindent megeszek, ha van.... tehát a mandula kihagyva.... kicsit lehet érezni benne a sütőport, lehet elég lenne kevesebb is... Elkészítési idő: 20 perc Kalóriatartalom: 951 kcal Szénhidráttartalom: 132 gramm Zsírtartalom: 23 gramm A receptet beküldte: adrastheia Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |