| Csöröge fánk(Kata-féle) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 40 dkg finomliszt, 8 dkg vaj, 2 ek. porcukor, csipet só, 1 dl tejföl, 4 tojássárgája Elkészítés: A lisztet a vajjal elmorzsoltam, majd a többi hozzávalóval rugalmas tésztát gyúrtam belõle. 1-1,5 órát pihentettem hûtõben. Lisztezett deszkára borítottam, majd vékony, kb. 2 mm vastag téglalapot nyújtottam belõle. Derelyevágóval rombuszformára vágtam, majd mindegyik közepén egy metszést ejtettem. Ezen a lyukon áthúztam az egyik végét, így alakul ki a szokásos csörögeforma. Forró olajban, oldalanként 2–2 percig sütöttem, majd papírtörlõn lecsöpögtettem. Porcukorral megszórva tálalom. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |