Tutireceptek.hu fejléc

Pingvin szelet(Kata-féle) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A piskótához:
1 csomag sütőpor
3 dkg kakópor
16 dkg finomliszt
3 evőkanál víz
15 dkg kristálycukor
6 db tojás

A rátéthez:
10 g zselatin vagy tortazselé
5 dl tejszín
3 dl tej

A mázhoz:
10 dkg Rama Sütőmargarin
1,5 dl tej
35 dkg étcsokoládé

Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét és a fél adag cukrot kemény habbá verjük, a sárgáját, a vizet és a cukor másik felét krémesre keverjük. A fehérjehabhoz hozzáadjuk a sárgája masszát, a liszttel elkevert sütőport, a kakaót és vigyázva összekeverjük. Beleöntjük egy margarinnal kikent, kilisztezett tepsibe és előmelegitett sütőben 190 °C-on 15-20 percig sütjük. A megsült piskótát kihűtjük és kettévágjuk. A zselatint 1/2 dl tejben az előirás szerint elkészitjük. A mázhoz a tejet, margarint és csokoládét lassan felmelegítjük, ameddig nem kezd sűrűsödni, majd levesszük a tűzről. A még langyos zselatint a maradék tejhez öntjük. A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a zselatinos tejet és még néhány percig keverjük. A piskóta alsó részét a tepsibe rakjuk, rákenjük a krém felét és ráöntjük a csokoládémáz harmadát, rákenjük a krém másik felét majd betakarjuk a piskóta felső részével. A tetejére öntjük a csokoládémáz maradékát. Hűtőbe rakjuk, szeleteljük.

Nagy tepsi.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pingvin szelet » Kókuszos kinder pingvin » Finom -Pingvin szelet » Csokisoufflé málnával
» Alma muffin (12 db) » Krémes szelet másképpen » Sütőtökös fánkocskák » Répás zabkeksz
» Kanálfánk » Baklavám » Zsiráftorta » Gyors kalács
» Mascarponés gyümölcstorta » Gopínátha » Húsvéti (keksz)tojás » Túró fánk


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.