| Lisztmentes pizza receptPizzák Hozzávalók: tészta 1 közepes db karfiol 2 db tojás 2 gerezd fokhagyma (zúzott) 1 teáskanál bazsalikom 1 teáskanál oregánó 40 g parmezán sajt (reszelt) 40 g mozzarella (reszelt) só ízlés szerint pizzaszósz 1 kis db vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 1 teáskanál oregánó 1 teáskanál bazsalikom 1 teáskanál majoranna (elhagyható) 1 teáskanál kakukkfű (elhagyható) só ízlés szerint bors ízlés szerint 4 közepes db paradicsom (sűrített paradicsom vagy ketchup is lehet) Elkészítés: tészta Előmelegítjük a sütőt 250 °C-ra. A karfiolt kisebb darabokra vágjuk, és aprítóban ledaráljuk. Ha nem elég nagy az aprító, akkor több adagban daráljuk. Mikrózható edénybe tesszük a felaprított karfiolt. Lefedjük papírtörlővel, és 2-3 percig mikrózzuk. Miután kissé megpárolódott, kiöntjük egy rossz konyharuha közepére. A széleit ráhajtogatjuk, majd alaposan kicsavarjuk a felesleges vizet, amennyit csak bírunk. A kicsavart karfiolt keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a 2 tojást, a zúzott fokhagymákat, sajtokat és fűszereket. Alaposan összekeverjük a masszát. Sütőpapírral kibélelt vagy kivajazott tepsibe/pizzaformába tesszük a masszát, késsel vagy kanállal szépen eligazítjuk olyan vastagra, amilyen tetszik. Berakjuk a sütőbe, kb. 10 perc alatt félig megsült. Miután egy picit kezd pirulni, kivesszük, rátesszük a szószt és a feltéteket, mérsékeljük a hőmérsékletet 200 °C-ra, majd addig sütjük, ameddig szépen megpirul a teteje. pizzaszósz A hagymát kis darabokra felkockázzuk, egy kevés olajon megfonnyasztjuk. Miután a hagyma megfonnyadt, belerakjuk a zúzott fokhagymát, a meghámozott és feldarabolt paradicsomot és a fűszereket. Ízlés szerint lehet bele sűrített paradicsomot és/vagy ketchupot is tenni. Folyamatos kevergetés mellett főzzük további 5 percig. Tanácsok: sütési hőfok: 250°C sütési mód: alul-felül sütés A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |