| Graham kenyér receptHozzávalók: 0.5 kg graham liszt 1 db édesíitő 3 dl meleg víz fél csomag száritott élesztó 1 kk só 0.5 dl olaj Elkészítés: A meleg vízben feloldom az édesítőt. Egy tálba bele mérem lisztet,sót,élesztőt,olajat.Utánna az édesíitős vízet is bele öntőm a tálba.Addig keverem míg az összes lisztet fel nem veszi a víz.Ha nem elég a víz akkor nyugottan lehet utánna önteni sima langyos vízet.A tálat letakarom egy konyharuhával. Addig hagyom állni amig meg nem kell. Tanácsok: Sütéskor én a tepsiben sütőpapíra rakom a cipókat. A formájukat mindenki egyénileg dönti el. Addig szoktam sütni amig a cipó teteje is kemény lesz. Zacskóban több napig is eláll. Elkészítési idő: 10 perc A receptet beküldte: ypszike Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |