| Leveles tésztába töltött hal receptHalas ételek Hozzávalók: 35 dkg tonhal, 1 db reszelt vöröshagyma, 4-5 dkg vaj, 12 dkg csiperkegomba, 9 dkg főtt rizs, 2 kanálnyi összevágott petrezselyem, 2 dl száraz fehérbor, 1 db felvert tojás, egy reszelt főtt tojás, só, bors, 1 doboz mirelit leveles-vajas tészta Elkészítés: A hagymát a vajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a gombát, megsózzuk, borsozzuk, és öt percig pároljuk. Beleforgatjuk a rizst, a petrezselymet, majd hagyjuk kihűlni. Közben a bort elkeverjük 1 dl enyhén sós vízzel, ebben főzzük öt percig a halat. Egy ovális tálat kibélelünk 1 réteg leveles tésztával úgy, hogy halat formázunk belőle, rásimítjuk a rizses töltelék felét. Erre fektetjük a halat, a reszelt keménytojást ráhintjük, és a maradék rizzsel befedjük. Ráterítjük a második réteg tésztát, a tetejét pikkelyszerűen díszítjük, majd tojássárgájával bekenjük. Előmelegített sütőbe toljuk és erős lángon megsütjük. Tanácsok: Aki házi tésztából szeretné elkészíteni: 25 dkg lisztből és 25 dkg vajból állítsa össze a leveles-vajas tésztát. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |