Tutireceptek.hu fejléc

Leveles tésztába töltött hal recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
35 dkg tonhal,
1 db reszelt vöröshagyma,
4-5 dkg vaj,
12 dkg csiperkegomba,
9 dkg főtt rizs,
2 kanálnyi összevágott petrezselyem,
2 dl száraz fehérbor,
1 db felvert tojás,
egy reszelt főtt tojás,
só, bors,
1 doboz mirelit leveles-vajas tészta

Elkészítés:
A hagymát a vajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a gombát, megsózzuk, borsozzuk, és öt
percig pároljuk. Beleforgatjuk a rizst, a petrezselymet, majd hagyjuk kihűlni. Közben
a bort elkeverjük 1 dl enyhén sós vízzel, ebben főzzük öt percig a halat. Egy
ovális tálat kibélelünk 1 réteg leveles tésztával úgy, hogy halat formázunk belőle, rásimítjuk a rizses töltelék felét. Erre fektetjük a halat, a reszelt keménytojást ráhintjük, és a maradék rizzsel befedjük.
Ráterítjük a második réteg tésztát, a tetejét pikkelyszerűen díszítjük, majd tojássárgájával bekenjük. Előmelegített sütőbe toljuk és erős lángon megsütjük.

Tanácsok:
Aki házi tésztából szeretné elkészíteni: 25 dkg lisztből és 25 dkg vajból állítsa össze a
leveles-vajas tésztát.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Leveles zsíros pogácsa » Banán palacsintatésztában » Töltött burgonyák » Töltött paradicsom II.
» Vecsési töltött hús » Töltött bundáskenyér » Gyors kifli (töltött) » Töltött kenyér
» Mézes töltött karika » Sajttal töltött virsli » Bihari Töltött Burgonya » Juhsajttal töltött paprika
» Hússal töltött tészta » Brokkolival töltött fasírt » Töltött káposzta. » Csirkehússal töltött alma


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.