Tutireceptek.hu fejléc

Lepényke tojásfehérje felhasználására recept

Kategória:
 Tojásételek

Hozzávalók:
1 tojás (elhagyható)
4-6-8 tojásfehérje (amennyi van, ahány főre)
4-6-8 ek. zsemlemorzsa
10-20 dkg reszelt sajt (ízlés szerint

fehérbors
fokhagyma (elhagyható)
olaj

Elkészítés:
A tojást felverjük, hozzáadjuk a zsemlemorzsát és a fűszereket. Felverjük keményre a fehérjéket és a sajttal váltakozva óvatosan a tojásos masszához keverjük. Olajat hevítünk egy serpenyőben és egy-egy adag masszából lepényt formázunk, majd mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

Tanácsok:
nagyon szeretem az omlettet, a rántottát, de a tojás ára miatt nem kerül gyakran az asztalra.

a sütésből kimaradó fehérjékből viszont gyakran meglepem magam egy lepénykével.

kis petrus, valamilyen zöldség illik hozzá, ha van otthon.


A receptet beküldte: Elisa001


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Brokkolis lepénykék » Joghurtos lepényke » Karfiollepénykék » Almás lepényke
» Lepénykenyér » Krumplilepénykék » Túrós lepényke » Cukkinis-fetás lepénykék
» Pita görög lepénykenyér » Sajtos lepénykék » Káposztás lepénykék » Virslis lepénykék
» Chillis lepényke » Tojással töltött zsemle » Kedvenc » Tojásropogós


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.