| Lepényke tojásfehérje felhasználására receptTojásételek Hozzávalók: 1 tojás (elhagyható) 4-6-8 tojásfehérje (amennyi van, ahány főre) 4-6-8 ek. zsemlemorzsa 10-20 dkg reszelt sajt (ízlés szerint só fehérbors fokhagyma (elhagyható) olaj Elkészítés: A tojást felverjük, hozzáadjuk a zsemlemorzsát és a fűszereket. Felverjük keményre a fehérjéket és a sajttal váltakozva óvatosan a tojásos masszához keverjük. Olajat hevítünk egy serpenyőben és egy-egy adag masszából lepényt formázunk, majd mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Tanácsok: nagyon szeretem az omlettet, a rántottát, de a tojás ára miatt nem kerül gyakran az asztalra. a sütésből kimaradó fehérjékből viszont gyakran meglepem magam egy lepénykével. kis petrus, valamilyen zöldség illik hozzá, ha van otthon. A receptet beküldte: Elisa001 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |