Tutireceptek.hu fejléc

Lencsés darálthusi recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
1 paradicsom
fél z. lencse
60 dkg darálthús ( pulykából egészségesebb)
1 pohár tejfől
mustár
babérlevél
pirospaprika, só, bors, ételízesítő

Elkészítés:
A lencsét leáztatjuk előző este.
A hagymát kockára vágjuk és pici olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darálthúst és azt is megpirítjuk. Közben megszórjuk egy kis pirosparikával, sóval borssal ételízesítővel, hozzáadjuk a babérlevelet és a paradicsomot is. Felengedjük vízzel és fedő alatt főzzük, majd hozzáadjuk a lencsét is és azt is belefőzzük. Ha megfőtt a tejfölt kikavarjuk mustárral és hozzáöntjük a daálthusihoz felforraljuk és kélsz is .

Tanácsok:
Ezt az ételt azoknak ajánlom akik szeretik a pikáns ízvilágot.
Adhatunk mellé tésztát vagy rizst is köretként de önmagában is lehet fogyasztani.
Aki elfelejti a lencsét leáztatni semmi baj, lehet kapni konzerv megfőtt lencsét is.
Szerintem ez az étel még egy diéta alatt is bátran fogyasztható.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: Merena


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyömbéres-lencsés egytál » Virslis lencsesaláta » Szilveszteri lencsesaláta » Reform lencsesaláta
» Újévi lencsesaláta » Lencsesaláta 2. » Lencsesaláta egyszerűen » Lencsés rizottó
» Szupergyors lencsesaláta » Lencsesalátám » Tojásos lencsesaláta » Lencsesaláta Maris módra
» Lencsés tészta » Bazsalikomos lencsesaláta » Lencsesaláta gombával » Újévi finom lencsesaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.