| Lencsés darálthusi receptHúsételek Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma 1 paradicsom fél z. lencse 60 dkg darálthús ( pulykából egészségesebb) 1 pohár tejfől mustár babérlevél pirospaprika, só, bors, ételízesítő Elkészítés: A lencsét leáztatjuk előző este. A hagymát kockára vágjuk és pici olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darálthúst és azt is megpirítjuk. Közben megszórjuk egy kis pirosparikával, sóval borssal ételízesítővel, hozzáadjuk a babérlevelet és a paradicsomot is. Felengedjük vízzel és fedő alatt főzzük, majd hozzáadjuk a lencsét is és azt is belefőzzük. Ha megfőtt a tejfölt kikavarjuk mustárral és hozzáöntjük a daálthusihoz felforraljuk és kélsz is . Tanácsok: Ezt az ételt azoknak ajánlom akik szeretik a pikáns ízvilágot. Adhatunk mellé tésztát vagy rizst is köretként de önmagában is lehet fogyasztani. Aki elfelejti a lencsét leáztatni semmi baj, lehet kapni konzerv megfőtt lencsét is. Szerintem ez az étel még egy diéta alatt is bátran fogyasztható. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: Merena Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |