| Lencsefőzelék Wojtarek mamától receptFőzelékek Hozzávalók: 1/2 kg lencse 1 szál paraszt kolbász v. lángolt kolbász 3 db kis tejföl 2-3 dl tej babérlevél, só, bors, liszt a rántásba 2 ek. kristálycukor Elkészítés: A lencsét kiválogatom,megmosom, meleg vízben beáztatom.Másnap leöntöm róla a vizet, átmosom és annyi vízben felteszem főni, hogy ellepje.beleteszem a kolbászt kb.5 cm-es darabokban,babérlevél, só, bors mehet bele.LASSÚ tűzön, fedővel puhára főzöm.A közepes rántást hideg tejjel felöntöm, hogy laza legyen, bele teszem a főzelékbe.Mehet bele a 3 doboz kis tejföl is.A kristálycukrot teflon edényben megkaramellizálom, kis hideg tejjel felengedem és belekeverem a főzelékbe. Tanácsok: A karamell jól ellensúlyozza a tejfölök savanyúságát. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Mariann63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |