| Laskagomba-saláta szarvasgombás fokhagymapesztóval receptVegetáriánus ételek Hozzávalók: Hozzávalók: • 50 dkg laskagomba • 1 db vöröshagyma • 10 dkg madársaláta (jó másféle zöldsaláta is) • 1 db radicchio (lilasaláta) • 5 evőkanál olívaolaj • 3 evőkanál ecet • 2 teáskanál szarvasgombás fokhagymapesztó • só, bors ízlés szerint • étolaj a laskagomba sütéséhez Elkészítés: Elkészítés: A laskát megtisztítjuk (ne mossuk!), nagyobb darabokra szaggatjuk, a finomra vágott hagymával kb. 5 percig pirítjuk, s hagyjuk kihűlni. Közben a salátákat megmossuk, összetépkedjük, a többi hozzávalót összekeverjük, majd az egészet nagy keverőtálban összeforgatjuk. Roston sült halakhoz, húsokhoz kitűnő köret lehet. A receptet beküldte: rohangya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |