| Grillezett fűszeres zöldségek receptVegetáriánus ételek Hozzávalók: 2 cső csemegekukorica (héjastól) 2 db nagyobb paradicsom 8 db csiperkegomba 2 db közepes cukkini 2 fej lilhagyma 1 db rövidebb szál póréhagyma zsályás grillfűszer 1,5 dl olívaolaj Zsályás grillfűszerhez: 1 kiskanál só 1 mokkáskanál frissen őrölt bors 1 mokkáskanál őrölt koriander 1 púpozott kiskanál aprított friss, vagy szárított zsályalevél Elkészítés: A meghámozott kukoricát a csuhéjával együtt sós vízben főzzük meg, és jól csepegtessük le. A gombákat a tönkjükkel együtt, paradicsomokat vágjuk félbe, a cukkiniket, a lila hagymát meg a póréhagymát szeleteljük félujjnyi vastagra, és minden zöldségfélét tegyünk egy nagyobb tálcára. A grillezés előtt 15-20 perccel szórjuk meg a zsályás grillfűszerrel, és egyenletesen locsoljuk meg az olívaolajjal. Az egészet lazán keverjük össze, majd a forró grillen minden oldalukat süssük pirosra. Forrón, vagy akár hidegen, önálló ételként, vagy köretként kínáljuk. Tanácsok: 4 személyre. Zsályás grillfűszer A sót, a frissen őrölt borsot, az őrölt koriandert, az aprított zsályát szórjuk egy kis edénybe, majd jól keverjük össze, és fűszerezzük vele az előkészített zöldségeket. Javasolt eltarthatósága, ha csak szárított fűszerekből áll, jól zárható kis üvegben 3-4 hét. A kalóriatartalom 1 adagra vonatkozik! Kalóriatartalom: 336 kcal A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |