| Kukoricás rakott csirkecomb receptLevesek Hozzávalók: 4 db csirkecomb, 1 zacskó gyorsfagyasztott morzsolt csemegekukorica (vagy 1 doboz konzervkukorica), 2 tojás, 10 dkg reszelt márványsajt, 1 evőkanál zöldségkrém, 2 dl tejszín, 1 evőkanál kukoricaliszt, 7 dkg vaj, 1 dl tej, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 mokkáskanál törött fehér bors, ízlés szerint só. Elkészítés: A csirkecombokat a forgóknál kettévágom, megsózom, 3 dkg vajon mindkét oldalán átsütöm és félréteszem. A maradék vajat a kukoricaliszttel sárgára pirítom, majd apránként hozzáöntöm a tejet és a tejszínt. Simára keverve sűrűre főzöm, közben a zöldségkrémmel, a fehér borssal, a megtisztított és szétzúzott fokhagymával, a finomra vágott petrezselyemzölddel ízesítem. Ha langyosra hűlt, hozzákeverem a reszelt sajtot és a még fagyos kukoricaszemeket (vagy a levétől leszűrt konzervkukoricát), végül belekeverem a felvert tojásokat. Kikent tűzálló tálba egymás mellé teszem a félig sült combokat, és ráöntöm a tojásos-kukoricás masszát. Lefedem és előmelegített forró sütőben 30 percig sütöm, majd fedő nélkül sárgásbarnára pirítom. Paradicsomsaláta illik mellé. Ha a család nagy étkű, lehet hozzá sült burgonyát is kínálni. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |