| Kukoricás csavart receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 35 dkg teljes kiőrlésű liszt 15 dkg kukoricaliszt 1 dl tej 2 dl víz 2 ek olívaolaj (vagy étolaj, szőlőmagolaj) 1 ek méz 2 kk só 2.5 dkg élesztő Elkészítés: A hozzávalókat dagasztógépbe tesszük, mikor kész, lisztezett deszkán átgyúrjuk, és 10 felé osztjuk. A tésztadarabokat átgyúrtuk, majd letakarva 10 percig pihentetjük. Eztán bucikat formázzuk sodorgatással úgy, hogy a szélei keskenyebbek legyenek, mint a közepe. Kinyújtjuk a tésztát, majd a hosszabb oldalakról elkezdjük felcsavarni úgy, hogy a két tekercs középen találkozzon. A végeket megcsavarjuk, aztán az egész tésztát megcsavarjuk, sütőpapíros tepsire tesszük. A tíz csavartat 50 fokos sütőben kelesztjük 10 percig. Aztán kivesszük a tepsit, s letakarva még 10 percig kelesztjük. Ez idő alatt a sütőt 175 fokosra melegítjük. Az előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük a kukoricás csavartat. Vajjal, sós kenyérre kenhető krémekkel kínáljuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |