Tutireceptek.hu fejléc

Kukoricás csavart recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
35 dkg teljes kiőrlésű liszt
15 dkg kukoricaliszt
1 dl tej
2 dl víz
2 ek olívaolaj (vagy étolaj, szőlőmagolaj)
1 ek méz
2 kk só
2.5 dkg élesztő

Elkészítés:
A hozzávalókat dagasztógépbe tesszük, mikor kész, lisztezett deszkán átgyúrjuk, és 10 felé osztjuk. A tésztadarabokat átgyúrtuk, majd letakarva 10 percig pihentetjük.
Eztán bucikat formázzuk sodorgatással úgy, hogy a szélei keskenyebbek legyenek, mint a közepe. Kinyújtjuk a tésztát, majd a hosszabb oldalakról elkezdjük felcsavarni úgy, hogy a két tekercs középen találkozzon. A végeket megcsavarjuk, aztán az egész tésztát megcsavarjuk, sütőpapíros tepsire tesszük.
A tíz csavartat 50 fokos sütőben kelesztjük 10 percig. Aztán kivesszük a tepsit, s letakarva még 10 percig kelesztjük. Ez idő alatt a sütőt 175 fokosra melegítjük.
Az előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük a kukoricás csavartat.
Vajjal, sós kenyérre kenhető krémekkel kínáljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kukoricás muffin » Mexikói kukoricás lepény » Kukoricás csirkemellcsik » Kukoricás tortilla
» Kukoricás-gombás marharagu » Kukoricás virslisaláta » Almás-kukoricás saláta » Kukoricás csirkeragu
» Kukoricás tavaszi saláta » Kukoricás-sonkás muffin » Kukoricás pulykaragu » Csavart, kétszínű keksz
» Tonhalas-kukoricás lepény » Kukoricás babsaláta » Kukoricás máj » Kukoricás káposzta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.