Tutireceptek.hu fejléc

Ananászos kukorica saláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
4 doboz kukorica konzerv
1 átlagos méretű ananász (még véletlenül sem konzerv!!!)
1 csomag újhagyma (kb. 5-6 szál)
majonéz (ekkora menyniséghez, és 1 flakonnyit szoktamtenni, de ez ízlés kérdése)
tejföl

bors
kevés mustár
kevés friss citromlé
kis cukor

Elkészítés:
A konzerv kukoricának leöntöm a levét, és mehet a tálba, amiben készítem a salit. Az ananászt megpucolom, és akkora cikkekre darabolom, amekkorára a konzervekben is van, a középső fás részt is kivágom a cikkekből. Így az ananász is mehet a kukoricához. Az újhagymát is megtisztítom, a zöldjéből csak akkora részt vágok le, amekkorát nagyon muszáj, és kb. 1/2 cm vastag karikákra szelem, majd ezt is hozzáadom az ananászhoz, és a kukoricához.
A majonézből és a tejfölből tartárt csinálok, és ahhoz adom a többi fent említett fűszert. Mindenből ízlés szerint teszek. Majd jól elkeverem a kukorica-ananász-újhagyma keverékkel, és minimum pár órára lefedve hűtőbe teszem, h összeérjen.


A receptet beküldte: bubó bubó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Padlizsánsaláta 2. » Lencsesaláta recept » Joghurtos gyümisaláta » Kukorica-krémleves (vegan)
» Reteksaláta - egyszerűen » Tejfölös-kapros saláta » Ananászos csirkecomb » Ananászos máj
» Mediterrán csirkesaláta » Gyömbéres vegyes saláta » Ananászos csirkeegytál » Egzotikus szárnyassaláta
» Favorit saláta » Alma – banán saláta » Strassbourgi saláta » Ananászos sonkás karaj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.