| Ananászos kukorica saláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 4 doboz kukorica konzerv 1 átlagos méretű ananász (még véletlenül sem konzerv!!!) 1 csomag újhagyma (kb. 5-6 szál) majonéz (ekkora menyniséghez, és 1 flakonnyit szoktamtenni, de ez ízlés kérdése) tejföl só bors kevés mustár kevés friss citromlé kis cukor Elkészítés: A konzerv kukoricának leöntöm a levét, és mehet a tálba, amiben készítem a salit. Az ananászt megpucolom, és akkora cikkekre darabolom, amekkorára a konzervekben is van, a középső fás részt is kivágom a cikkekből. Így az ananász is mehet a kukoricához. Az újhagymát is megtisztítom, a zöldjéből csak akkora részt vágok le, amekkorát nagyon muszáj, és kb. 1/2 cm vastag karikákra szelem, majd ezt is hozzáadom az ananászhoz, és a kukoricához. A majonézből és a tejfölből tartárt csinálok, és ahhoz adom a többi fent említett fűszert. Mindenből ízlés szerint teszek. Majd jól elkeverem a kukorica-ananász-újhagyma keverékkel, és minimum pár órára lefedve hűtőbe teszem, h összeérjen. A receptet beküldte: bubó bubó Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |