| Krumplis kukoricaleves szalonnával receptLevesek Hozzávalók: 50 gramm szalonna 1 evőkanál vaj vagy margarin 1 nagyobb fej vöröshagyma 2 közepes nagyságú krumpli 3/4 liter alapleves (lehet kockából is) 1 konzerv kukorica (200 gramm) 1/2 litert tej só, bors petrezselyem zöldje Elkészítés: A szalonnát 1 centis csíkokra vágom. Egy nagyobb edényben felovasztom a vajat és ebben sütöm 4 percig a szalonna darabokat. 4 perc után szalvétára szedem őket, hogy a felesleges zsír lecsepegjen. A hagymát feldarabolom és a zsíradékon kb 5 percig párolom. A burgonyát felkockázom és a hagymához adom. Az alaplevest is hozzáöntöm és hagyom, hogy felforrjon. Ha forr, akkor csökkntem a tüzet, lefedem és kb 10 percig főzöm, hogy a krumpli is megpuhuljon. Közben a kukoricát lecsepegtetem és a tejjel együtt a leveshez adom, összerottyantom. Hozzásadom a sót és a borsot. A levest 4 tányérba szedem, a szalonnát is hozzáadom, petrezsemmel díszítem. Tanácsok: WW: egy adag 6 pont (egy adag 4 pont, ha 6-an esszük) Kép a naplómban. Elkészítési idő: 50 perc Kalóriatartalom: 296 kcal Szénhidráttartalom: 31 gramm Zsírtartalom: 13 gramm A receptet beküldte: Anetta Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |