Tutireceptek.hu fejléc

Krumplispite recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
5-6 szem nagyobb burgonya

Tésztához: sűrű palacsinta tészta

liszt 40 dkg
tej 1 l
tojás 4 db
só 1/2 kávéskanál

Elkészítés:
Pár szem nagyobb burgonyát meghámozunk, és kb. 4-5 mm-es karikára vágunk és besózzuk állni hagyjuk míg a tésztát elkészítjük. A tepsit gazdagon kiolajozzuk, és a krumpli szeleteket egymás mellé belehelyezzük. Ha túl nagyok a közök, akkor kisebbre vágott darabokkal kipótoljuk, amúgy nem probléma.
A lisztből, tejből, tojásból palacsinta tésztát keverünk (kb. kétszer legyen sűrűbb, mint a hagyományosan sütött palacsinta tészta).

Olajat öntsünk bele (az is több legyen, mint a hagyományos palacsinta tésztában), sózzuk meg, és öntsük a krumplira. Akkor a legfinomabb, amikor a tészta és a burgonya vastagsága kb. azonos. A tetejét jól locsoljuk meg olajjal mert akkor sül piros ropogósra. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten készre sütjük. Akkor jó, ha a tészta elválik a tepsi oldalától.

Amikor kisült, azonnal tenyérnyi négyzetekre vágjuk, és a burgonyás felével felfele helyezzük tányérra. Nagyon finom enyhén sózott tejföllel megkenve.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Babos pogácsa » Kínai szezámmagos csirkemell » Vendégváró rudacska » Burgonyás lepény
» Kenyérpuding » Szezámos sajtos tallér » Olcsó pogácsa » Kétsajtos pogácsa
» Főzött sajtos pogácsa » Márványsajtos töltött körte » Parmezánchips » Sonkás fonott kalács
» Könnyű, ízletes túrós pogácsa » Krumplis gofri » Leveles töpörtyűs pogácsa » Chips mártogatóssal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.