| Krumplispite receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 5-6 szem nagyobb burgonya Tésztához: sűrű palacsinta tészta liszt 40 dkg tej 1 l tojás 4 db só 1/2 kávéskanál Elkészítés: Pár szem nagyobb burgonyát meghámozunk, és kb. 4-5 mm-es karikára vágunk és besózzuk állni hagyjuk míg a tésztát elkészítjük. A tepsit gazdagon kiolajozzuk, és a krumpli szeleteket egymás mellé belehelyezzük. Ha túl nagyok a közök, akkor kisebbre vágott darabokkal kipótoljuk, amúgy nem probléma. A lisztből, tejből, tojásból palacsinta tésztát keverünk (kb. kétszer legyen sűrűbb, mint a hagyományosan sütött palacsinta tészta). Olajat öntsünk bele (az is több legyen, mint a hagyományos palacsinta tésztában), sózzuk meg, és öntsük a krumplira. Akkor a legfinomabb, amikor a tészta és a burgonya vastagsága kb. azonos. A tetejét jól locsoljuk meg olajjal mert akkor sül piros ropogósra. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten készre sütjük. Akkor jó, ha a tészta elválik a tepsi oldalától. Amikor kisült, azonnal tenyérnyi négyzetekre vágjuk, és a burgonyás felével felfele helyezzük tányérra. Nagyon finom enyhén sózott tejföllel megkenve. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |