| Kokorádé receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 80 dkg liszt ( fele rétes, fele sima) 25 dkg margarin vagy vaj 20 dkg burgonya 1 nagy tojás, vagy 2 kicsi 1 teáskanál cukor 5 dkg élesztô 1 kg fejes káposzta olaj ôrölt fehérbors só Elkészítés: Kenyértésztát készítünk a lisztbôl, a fôtt, áttört burgonyából, a vajból, a belemorzsolt élesztôbôl a burgonya fôzôvizének hozzáadásával. Amíg kel,lereszeljük, besózzuk a káposztát, állni hagyjuk, majd a levétôl kifacsarjuk. Kevés olajon, cukorral, ôrölt borssal megpároljuk. Ha kihûlt, kis cipókat szaggatunk a tésztából, belegyúrjuk a káposztát, újra megformázzuk. Kikent tepsibe tesszük (mint a buktákat), megkenjük tojással. Hideg sütôbe rakjuk. Míg a sütô bemelegszik, a tészta újra megkel. 200 fokon sütjük szép pirosra. Tanácsok: Ha már nekilátok káposztát párolni, pirítani, akkor mindig nagyobb mennyiséget csinálok. Adagokra osztva a mélyhûtôben sokáig eláll. A receptet beküldte: vereskati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |