Tutireceptek.hu fejléc

Krémsajtos bundában sült fokhagymás csirkefalatok recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg csirkemell filé
1 csapott kk só
0,5 kk őrölt bors

Bundához:
fokhagymakrém
2 közepes tojás
125 g krémsajt
0,5 dl olaj
1 nagy csipet só
300 g liszt
2,8 dl tej

Elkészítés:
csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk.

A masszához a tojásokat a krémsajttal és a fokhagymakrémmel simára keverjük, majd a sót, az olajat, a lisztet is hozzáadjuk, végül a tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes tésztát kavarunk, ami sűrűbb, mint a palacsinta tészta, de hígabb, mint a nokedli.

A hús darabokat beleforgatjuk, és addig hagyjuk állni, míg egy magasabb falú serpenyőben jól felforrósodik az olaj.

Egy villa segítségével a csirkedarabokat egyesével kicsit lecsöpögtetjük, majd a forró olajba helyezzük. Így nem állnak össze az egyes husik, hanem szépen egyesével közepes lángon világos barnára sülnek.


A receptet beküldte: andi6020


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tengerihal fokhagymásan » Halszelet pikáns bundában » Fokhagymás csülökfalatkák » Fokhagymás nyúlcomb
» Krémsajtos hal » Dióbundában sült ponty » Fokhagymás sajtkrém » Fokhagymás báránycomb
» Csirkemell pehelybundában » Fokhagymás tengeri halfilé » Fokhagymás répasaláta » Padlizsán párizsi bundában
» Fokhagymás kapros krémsajt » Sajtos-fokhagymás csirke » Fokhagymás garnéla » Fokhagymás húsgolyók


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.