| Sütés nélküli puncskocka receptSütemények, édességek Hozzávalók: 30 dkg babapiskóta 30 dkg sárgabaracklekvár 10 dkg cukor 0,5 dl víz és rumaroma keveréke együtt (rumaroma ízlés szerint) 10 dkg mazsola 1 citrom reszelt héja 1 evőkanál kakaópor A mázhoz: 1 cs puncsmáz Továbbá: 15*25 cm -es forma folpackal bélelve Elkészítés: A cukrot, lekvárt, rumos vizet, a mazsolával feltesszük főni. Kevergetjük és ha a cukor elolvad, a mazsola megduzzad, levesszük a tűzről és a kakaóport hozzákeverjük. A babapiskótát összetörjük, 3-4 db-ot vékonyabb csíkokra vágunk. A babapiskótát leöntjük a forró felfőzött anyagokkal. Ezután összekeverjük és folpackkal bélelt formába simítjuk. Amikor kihűlt a mázzal bevonjuk. A zacskón megtalálható az elkészítése utasítás. 1-2 órára a hűtőbe tesszük és négyzet alakúra vagy szeletekre vágjuk. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: turkkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |