| Krémes, kakaós /fahéjas / csiga .. a la.. szanád... receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 kg liszt 5 tojássárga 12 dkg porcukor kevés só 5 dl langyos tej 1 csomag élesztő 25 dkg margarin 3 evőkanál kakaó 25 dkg cukor 5 tojásfehérje habbá verve Elkészítés: A tésztához az anyagokat összegyúrjuk, kelesztjük. a krémhez a margarint habosra keverjük a cukorral belekeverjük a kakaót és a felvert tojáshabot. a tésztát 3 felé osztjuk kinyújtjuk téglalap alakra , megkenjük a kakaós krémmel , feltekerjük , ujjnyi vastagra vágjuk/ lehet vékonyabbra is vágni /, tepsibe tesszük ,kelesztjük ,majd sütjük. Tanácsok: Lehet a kakaó helyett fahéjat , vagy vaníliáscukorral is készíteni Én kb 5-6 cm átmérőjű csigákat szoktam készíteni A receptet beküldte: szanád Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |