Tutireceptek.hu fejléc

Hamis krémes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta :

30 dkg liszt
10 dkg zsír
10 dkg cukor
2 db tojás
1/2 cs. szalalkáli

Krém:

3 púpozott ev.kanál liszt
10 dkg cukor
1 cs.vaníliás puding
3 db tojás
1 evőkanál vaníliáscukor
1 l tej

Elkészítés:
A tésztához valókat összegyúrjuk,2 lapot sütünk belőle, a közepes méretű ,felfordított tepsi alján.Legjobb sütőpapírt használni hozzá.

Krém: A tejből keveset kiveszünk.
A lisztet,cukrot,pudingot,van.cukrot elkeverjük,a kevés tejet hozzáadva csomómentesre keverjük,hozzáadjuk a 3 tojást sárgáját is.A masszát géppel egyenletes állagúra keverjük.
Közben a többi tejet felforraltuk.Forrón hozzáadjuk az előbbi masszához, s az egészet sűrűre főzzük.
A tojások habbá vert fehérjét szép óvatosan, hogy ne törjön, a még forró krémbe forgatjuk.
Legjobb úgy megtölteni, hogy a tepsibe tesszük az alsó lapot, rá a krém,s amikor kicsit megdermedt, akkor tesszük rá a tetejére az előre felkockázott felső lapot.Így nagyon szépen szelhető,a krém sem folyik szét.Vaníliás porcukorral megszórjuk.


A receptet beküldte: KANÁRI


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Skót krémes » Karácsonyi diós krémes » Sajtkrémes csirkemell » Krémes krémje U1
» Karfiolos hamis vesevelő » Túrókrémes pite » Joghurtkrémes torta » Vaníliakrémes almatorta
» Skót krémes 2. » Nutellás krémes » Hamis mézes » Krémes gyümölcssaláta1
» Mézes-krémes sütemény » Krémes vaníliás tallérok » Az én francia krémesem » Házi krémes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.