| Hamis krémes receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta : 30 dkg liszt 10 dkg zsír 10 dkg cukor 2 db tojás 1/2 cs. szalalkáli Krém: 3 púpozott ev.kanál liszt 10 dkg cukor 1 cs.vaníliás puding 3 db tojás 1 evőkanál vaníliáscukor 1 l tej Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrjuk,2 lapot sütünk belőle, a közepes méretű ,felfordított tepsi alján.Legjobb sütőpapírt használni hozzá. Krém: A tejből keveset kiveszünk. A lisztet,cukrot,pudingot,van.cukrot elkeverjük,a kevés tejet hozzáadva csomómentesre keverjük,hozzáadjuk a 3 tojást sárgáját is.A masszát géppel egyenletes állagúra keverjük. Közben a többi tejet felforraltuk.Forrón hozzáadjuk az előbbi masszához, s az egészet sűrűre főzzük. A tojások habbá vert fehérjét szép óvatosan, hogy ne törjön, a még forró krémbe forgatjuk. Legjobb úgy megtölteni, hogy a tepsibe tesszük az alsó lapot, rá a krém,s amikor kicsit megdermedt, akkor tesszük rá a tetejére az előre felkockázott felső lapot.Így nagyon szépen szelhető,a krém sem folyik szét.Vaníliás porcukorral megszórjuk. A receptet beküldte: KANÁRI Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |