| Kovászolt káposzta, karfiol. receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 1 kg fejes káposzta/új/ 1/2 kg karfiol 4-5 kicsi uborka só /tengeri/ víz barna kenyér 1 csokor kapor 5 literes befőttes üveg Elkészítés: Megmossuk a hozzávalókat,A karfiolt egyforma darabokra szedjük. A káposztát négyrészre vágjuk, majd, 1 centis szeletekre az uborkát bevagdossuk. Az üveg aljára kapor, majd a többi finomság szép sorjába tetejére kapor.A sót /tengeri/melegvízbe oldjuk fel öntsük a befőttes üvegbe, majd a gézbe tekert barnakenyeret tegyük rá.Fóliával takarjuk le az üveget, napon 5-6 napig érleljuk. Tanácsok: Nagyon finom nyári csemege husok mellé. Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: cinóka52 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |