Tutireceptek.hu fejléc

Körtével-sajttal-dióval töltött csirkemell recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
30-50 dkg csirkemell
körte ízlés szerint
sajt ízlés szerint
dió

bors
1 tojás
10-15 dkg liszt
0,3 dl tej
zsemlemorzsa
napraforgó olaj

Elkészítés:
Megtisztítjuk a husikat, majd szeletekre vágjuk.
Hosszanti oldukon felvágjuk, zsebet készítünk. Kicsit kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk.
Felvágjuk a sajtot, a szeleteket felgöngyölítjük, és az "alagútba" belehelyezzük a körte- és diódarabokat. Ne túl nagyot, csak, hogy a csirke be tudja nyelni!:) Majd belehelyezzük őket a husikba.
Fogpiszkálóval összetűzzük, zárjuk a zsebeket.
Elkészítjük a panírt: felverjük a tojást, hozzáöntjük a tejet és a lisztből annyit, hogy sűrű legyen, de folyós. Kicsit meg is sózhatjuk. Beleforgatjuk a töltött húsokat, és bevonjuk zsemlemorzsával (a morzsába is reszeltem diót).
Beleöntjük az olajat a serpenyőbe addig, hogy félig ellepje a húsokat. Ne hevítsük túl az olajat, és kis lángon süssük őket.
Miután rendesen bebarnul, lecsepegtetjük, és leitatjuk róla a fölösleges olajat.
Rizzsel, krumplival találjuk.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajttal rakott csirkemell » Hagymás csirkemell » Gombás töltött káposzta » Sonkás csirkemellfilé
» Csirkemelles saláta » Töltött csörögefánk » Túróval töltött burgonya » Túróval töltött fánk
» Baconnal töltött lángos » Töltött pizza (calzone) » Borban sült töltött hús » Piskótával töltött piskóta
» Töltött paprika sülfe-főve » Csirkemell töltve » Töltött padlizsán 2 » Töltött burgonyák


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.