| Körtével-sajttal-dióval töltött csirkemell receptEgytálételek Hozzávalók: 30-50 dkg csirkemell körte ízlés szerint sajt ízlés szerint dió só bors 1 tojás 10-15 dkg liszt 0,3 dl tej zsemlemorzsa napraforgó olaj Elkészítés: Megtisztítjuk a husikat, majd szeletekre vágjuk. Hosszanti oldukon felvágjuk, zsebet készítünk. Kicsit kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk. Felvágjuk a sajtot, a szeleteket felgöngyölítjük, és az "alagútba" belehelyezzük a körte- és diódarabokat. Ne túl nagyot, csak, hogy a csirke be tudja nyelni!:) Majd belehelyezzük őket a husikba. Fogpiszkálóval összetűzzük, zárjuk a zsebeket. Elkészítjük a panírt: felverjük a tojást, hozzáöntjük a tejet és a lisztből annyit, hogy sűrű legyen, de folyós. Kicsit meg is sózhatjuk. Beleforgatjuk a töltött húsokat, és bevonjuk zsemlemorzsával (a morzsába is reszeltem diót). Beleöntjük az olajat a serpenyőbe addig, hogy félig ellepje a húsokat. Ne hevítsük túl az olajat, és kis lángon süssük őket. Miután rendesen bebarnul, lecsepegtetjük, és leitatjuk róla a fölösleges olajat. Rizzsel, krumplival találjuk. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |