| Körözöttel töltött sajttekercs receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: 60 dkg sajt 50 dkg túró 2-3 dl tejföl 1 csokor apróra vágott snidling 1 fej vöröshagyma 2 evőkanál pirospaprika 1 nagy csipet só A majonézes zöldborsóhoz: 1 üveg zöldborsó konzerv 10 dkg majonéz 2 dl tejföl 2 evőkanál mustár kevés citromlé csipet só 1 nagyobb csipet porcukor Elkészítés: 1.) A sajtot hideg vízbe áztatva a tűzre tesszük egy fazékban, felforraljuk, majd 25 percig a forró vízben hagyjuk. Ezután alufóliával fedett nyújtódeszkára tesszük és kinyújtjuk. 2.) A túrót összekeverjük a nagyon pici kockákra vágott hagymával, a snidlinggel, a tejföllel, majd sózzuk, paprikázzuk, alaposan összekeverjük. 3.) A kinyújtott sajtra (ami úgy fog kinézni, mintha tészta lenne) felkenjük a túrót, majd óvatosan feltekerjük, szorosan belecsavarjuk az alufóliába, néhány órára a hűtőbe tesszük. Végül, ha letelt az idő, kivesszük és felszeleteljük, mint egy bejglit. 4.) A zöldborsót lecsepegtetjük, a többi hozzávalót egy mély tálban simára keverjük, majd hozzáadjuk a borsót. Egy lapos tálba simítjuk a zöldborsósalátát, elhelyezzük rajta a felkarikázott sajttekercset és kígyóuborkával, paradicsommal, majonézzel díszítjük. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |