| Könnyű "vollkorn" kenyér receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 30 dkg finomliszt 10 dkg teljesőrlésű búzaliszt (vagy tönköly, vagy graham) 10 dkg teljesőrlésű rozsliszt 1 dl tejszínsűrűségű kovász 2 tk. só 1 tk. cukor 1 ek. sikér 1 ek. burgonyapehely, vagy egy kisebb főtt, áttört burgonya (el is hagyható) 1 ek. lenmag (vagy magkeverék) 2 tk. porélesztő kb. 3-4 dl víz Elkészítés: Kenyérsütő gépben teljeskiőrlésű, vagy alapprogramon süthető. Sütőben: a hagyományos módon tésztát dagasztunk, ha burgonyát teszünk bele, akkor vigyázzunk, hogy túl lágy ne legyen. Kétszeresére kelesztjük, átgyúrjuk, formázzuk, ismét megkelesztjük, és sütjük. Még jobb a második kelesztést már formában végezni, és formában sütni. Tanácsok: Megjegyzés: zamatos, és rostdús kenyér, viszont könnyű állagú, ezért van rá esély, hogy olyan családtagok is szívesen fogyasztják, akik a nehéz, tömör kenyereket nem szeretik:) A receptet beküldte: algea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |