Tutireceptek.hu fejléc

Köménymagos leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 evőkanál étolaj, 1 evőkanál köménymag, 2 evőkanál liszt, petrezselyemzöld, 1 gerezd fokhagyma, kenyér.Ízlés szerint őrölt fekete bors, só.

Elkészítés:
A felforrósított olajban a köménymagot megpattogtatjuk, majd hozzáadjuk a lisztet is és szép aranybarnára pirítjuk. Ekkor felöntjük vízzel, sózzuk - ha úgy tetszik - borsozzuk, megtörve hozzáadjuk a fokhagymát és készre főzzük. Közben a kenyeret kis kockára vágjuk és megpirítjuk. A tetejét tálaláskor apróra vágott zöldpetrezselyemmel díszítjük. külön tálkára rakott pirított kenyérkockával kínáljuk.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zalai csirkeleves » Bagócaleves » Tárkonyos ragu leves » Zalai ürüleves
» Tartalmas levesem » Tejfölös bableves » Vaníliás birsalma leves » Rétegezett karfiolleves
» Zöldségleves húsgombóccal » Kötött galuska leves » Sajtos fokhagymaleves » Fűszeres kukoricaleves
» Bugaci húsgombóc leves » Karfiol leves » Köményes leves » Tejszínes eperkrémleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.