| Köménymagos leves receptLevesek Hozzávalók: 1 evőkanál étolaj, 1 evőkanál köménymag, 2 evőkanál liszt, petrezselyemzöld, 1 gerezd fokhagyma, kenyér.Ízlés szerint őrölt fekete bors, só. Elkészítés: A felforrósított olajban a köménymagot megpattogtatjuk, majd hozzáadjuk a lisztet is és szép aranybarnára pirítjuk. Ekkor felöntjük vízzel, sózzuk - ha úgy tetszik - borsozzuk, megtörve hozzáadjuk a fokhagymát és készre főzzük. Közben a kenyeret kis kockára vágjuk és megpirítjuk. A tetejét tálaláskor apróra vágott zöldpetrezselyemmel díszítjük. külön tálkára rakott pirított kenyérkockával kínáljuk. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |