| Köményes kedvcsináló a bátraknak receptItalok, koktélok Hozzávalók: 1/2 liter szesz, 3 dkg köménymag, 1/4 mokkáskanál ánizs, 40 dkg kristálycukor, 2 liter víz. Elkészítés: A köménymagot óvatosan, érzéssel serpenyőben kissé (szó szerint kissé!) megpirítjuk, az ánizzsal együtt beleöntjük a szeszbe, és két hétig együtt áztatjuk a keveréket. Ezután leöntjük a fűszerekről a szeszt. A cukrot és a vizet összekeverve szirupot főzünk, s mikor kihűlt, hozzáadjuk a szeszt. Az egészet ezután tölcséren és szalvétán át üvegekbe szűrjük, és még egy hétig érleljük. Tanácsok: Munkánkért pikánsan édes, különleges aromájú likőr lesz a jutalmunk. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |