Tutireceptek.hu fejléc

Köményes kedvcsináló a bátraknak recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
1/2 liter szesz,
3 dkg köménymag,
1/4 mokkáskanál ánizs,
40 dkg kristálycukor,
2 liter víz.

Elkészítés:
A köménymagot óvatosan, érzéssel serpenyőben kissé (szó szerint kissé!) megpirítjuk, az ánizzsal együtt beleöntjük a szeszbe, és két hétig együtt áztatjuk a keveréket.
Ezután leöntjük a fűszerekről a szeszt.
A cukrot és a vizet összekeverve szirupot főzünk, s mikor kihűlt, hozzáadjuk a szeszt.
Az egészet ezután tölcséren és szalvétán át üvegekbe szűrjük, és még egy hétig érleljük.

Tanácsok:
Munkánkért pikánsan édes, különleges aromájú likőr lesz a jutalmunk.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Köményes likőr » Köményes marhasült » Köményes leves » Köményes/sajtos sós
» Köményes-túrós pogácsa » Chilis-édesköményes tészta » Paprikás-köményes stangli » Köményes sajtos rudacskák
» Burgonyás-köményes kenyér » Vegyessaláta köményesen » Köményes stangli » Köményes-paprikás sajtkrém
» Köményesen sült oldalas » Köményes-rozsos kenyér » Sajtos-köményes muffin » Köményes burgonya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.