Tutireceptek.hu fejléc

Kolbászos-virslis rakott karfiol recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
90 dkg karfiol
25 dkg rizs
30 dkg virsli
ráma sütőmargarin a jénai kikenéséhez
besamel (vagy egy nagy doboz tejföl)
10-12 karika kolbász
12,5 dkg gouda sajt

bors
ételízesítő
kakukkfű

Elkészítés:
1.) A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, majd forró, sós, fele tej-fele vízben (fedő nélkül) félkeményre főzzük. Leöblítjük hideg vízzel, majd lecsepegtetjük
2.) Ezalatt a rizst is megfőzzük, és lecsepegtetjük, majd ételízesítővel, sóval, kakukkfűvel és borssal ízesítjük.
3.) Elkészítjük a besamelt (ha van egy nagy doboz tejfölünk, akkor ezt a lépést kihagyhatjuk).
4.) A virslit és a kolbászt lehéjazzuk és felkarikázzuk.
5.) Kivajazunk egy jénai tálat, és az aljára pakoljuk a rizst. A rizsen szétterítjük a virsli és kolbászkarikákat, majd legvégül szépen rárakosgatjuk a karfiolrózsákat. Nyakon öntjük a besamellel vagy az ételízesítővel és borssal összekevert tejföllel, és a legtetejére laponként rátesszük a sajtszeleteket.
6.) Előmelegített sütőben kb. 200 fokon, 40 perc alatt aranybarnára sütjük.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás-karfiolos tészta » Rakott kel gombás rizzsel » Paradicsomos rakott tészta » Gombás rakott borda
» Túrós rakott alma » Spenóttal rakott rizs » Húsos karfiol » Rakott valami
» Karfiolrizottó » Rakott hús tojással » Csokis rakott babapiskóta » Sajtos karfiol sonkával
» Del-amerikai rakott rizs » Temesi rakott csülkös » Rakottgríz » Karalábés rakott hús


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.