| Karalábés rakott hús receptEgytálételek Hozzávalók: 4 szelet (kb.50 dkg) sertéscomb 4 db karalábé 2 dl tejföl 1 tojás sárgája 2 evőkanál olaj 1 csomó petrezselyem liszt só, őrölt bors a tál kikenéséhez baj Elkészítés: A megmosott hússzeleteket kissé kiverjük, sóval meg őrölt borssal megszórjuk, lisztbe forgatjuk és az olajban mindkét oldalát átsütjük. A megtisztított karalábékat hasábokra vágjuk, egy kevés sós vízben kissé megpároljuk, majd lecsepegtetjük. Egy tűzálló tálat kivajazunk, beleterítjük a karalábé felét, rátesszük a sült hússzeleteket, és befedjük a maradék karalábéval. Tetejét megszórjuk a finomra vágott petrezselyemzölddel és meglocsoljuk a tojássárgával simára kevert tejföllel. Előmelegített sütőben megsütjük. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |