| Kolbászos bableves tésztafedővel receptLevesek Hozzávalók: 20dkg tarkabab 10dkg nyers,füstőlt hús 10dkg füstőlt kolbász 20dkg vegyes zöldség 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma fűszerpaprika só baBÉRLEVÉL 5 dkg liszt zsír Tésztához: 2dl tej 2dkg élesztő csipet kristálycukor 1/2dl olaj 30dkg liszt só Elkészítés: Az előző estr beáztatott babot a megtisztított,feldarabolt zöldségekkel és a kockákra vágott füstölt hússal feltesszük főzni.Hozzáadjuk a vöröshagymát,a fokhagymát,a sót és a babérlevelet és puhára főzzük.Meghintjük fűszerpaprikával és beletesszük a felkarikázott kolbászt.Zsírból és a lisztből világos rántást készítünk,ezzel besűrítjük a levest.Négy tűzálló tálkába szétmerjük. A ,,fedőt" elkészítjük:Az élesztőt a kristálycukorral felfuttatjuk a langyos tejben,majd a lisztet,sóval,olajjal tésztát gyúrunk belőle.Négy 10dkg-os darabra vágjuk és pihentetjük.A négy tányérba mert bablevest ezzel a tésztával befedjük és kb. 250C-fokos sütőben szép pirosra sütüjk. A receptet beküldte: moncsibaba100 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |