Tutireceptek.hu fejléc

Kolbászos bableves tésztafedővel recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
20dkg tarkabab
10dkg nyers,füstőlt hús
10dkg füstőlt kolbász
20dkg vegyes zöldség
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
fűszerpaprika

baBÉRLEVÉL
5 dkg liszt
zsír
Tésztához:
2dl tej
2dkg élesztő
csipet kristálycukor
1/2dl olaj
30dkg liszt


Elkészítés:
Az előző estr beáztatott babot a megtisztított,feldarabolt zöldségekkel és a kockákra vágott füstölt hússal feltesszük főzni.Hozzáadjuk a vöröshagymát,a fokhagymát,a sót és a babérlevelet és puhára főzzük.Meghintjük fűszerpaprikával és beletesszük a felkarikázott kolbászt.Zsírból és a lisztből világos rántást készítünk,ezzel besűrítjük a levest.Négy tűzálló tálkába szétmerjük.
A ,,fedőt" elkészítjük:Az élesztőt a kristálycukorral felfuttatjuk a langyos tejben,majd a lisztet,sóval,olajjal tésztát gyúrunk belőle.Négy 10dkg-os darabra vágjuk és pihentetjük.A négy tányérba mert bablevest ezzel a tésztával befedjük és kb. 250C-fokos sütőben szép pirosra sütüjk.


A receptet beküldte: moncsibaba100


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kolbászos lecsó egyszerűen » Betyár zöldbableves » Egyszerű zöldbableves » Sütőtökös bableves
» Kolbászos-sajtos csiga » Savanyú zöldbableves » Tejfölös zöldbableves » Húsvéti kolbászos leves
» Hideg bableves » Zöldbableves » Kolbászos nokedli » Bableves szalonnával
» Könnyű zöldséges bableves » Kolbászos galuska » Kolbászos töki pompos » Kolbászos fejtettbab leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.