| Német szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: 6 db. Tojás 35 dkg. Cukor 16 dkg. Darált dió 15 dkg. Rétesliszt 1 csg. Sütőpor 12 evők. Víz Krém: 25 dkg. Vaj 25 dkg. Porcukor 14 dkg. Darált dió 2 csg. Vaniliáscukor 4 dl. Tej 6 evők. Simaliszt Máz: 10 dkg. Keserűcsoki 2 evő. Olaj Elkészítés: A tésztához valókból a szokott módon piskótát sütünk: tojássárgáját a cukorral habosra keverni és egyenként hozzáadni a 12 kanál vizet, ezután már fakanállal belekeverni a darált diót. Az átszitált liszbe beleszitálni a sütőport, majd a keményre felvert tojásfehérjével felváltva, óvatosan összeforgatjuk a tojássárgájával. A kivajazott, lisztezett (vgy sütőpapíros) tepsibe öntve előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A krémhez a lisztet csomómentesre keverjük a tejjel és folytonos keverés mellett sűrűre főzzük, majd időnként megkeverve kihűtjük. Amíg hűl a főzött-krém kikeverjük a vajat a cukorral. Ha már eléggé habos hozzáadjuk a darált diót. Amikor a főzött-krém hideg akkor összekeverjük a diós vajkrémmel, hozzáadjuk a vaniliáscukrot és rákenjük a kihűlt diós piskóta tetejére. Amíg a mázat készítjük hűtőbe tesszük. Az összetördelt keserűcsokit vízgőzön felolvasztjuk, ha folyós, belekeverjük az olajat és a krémre öntjük, elsimítjuk. Én hosszúkás szeletekre vágom, de lehet ízés szerint szeletelni. Tanácsok: A naplómban (a 117. és 127. bejegyzésben)látható a süti tepsiben és felszeletelve. Ha vékonyabb piskótát szeretnénk akkor a laposabb tepsiben is süthetjük, de ne kenjük ki a széléig (akkor túl lapos lesz) Én a krémbe szoktam több diót is tenni, ha van itthon (kb. 20 dkg.) Lehet kis rummal is ízesíteni, ha kisgyerek nem eszik belőle. Bármilyen kérdés merül fel, szívesen válaszolok! Sok sikert a sütögetéshez :) A receptet beküldte: fiti48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |