| Kókuszos márványos kekszes krémes receptSütemények, édességek Hozzávalók: kb. 30 dkg négyzet alakú háztartási keksz 1,5 cs vaníliás pudingpor 2 tojás 7 ek cukor 1 ek liszt 12,5 dkg margarin 7 dl tej fél cs zselatin 6-7 dkg kókuszreszelék 2 csapott ek kakaó Elkészítés: A pudingport, zselatint, tojássárgáját, cukrot és lisztet kevés tejjel csomómentesre keverek, majd hozzáadva a többi tejet sűrűre főzöm. A tűzről levéve, ameddig még forró, belekeverem a margarint, kétfelé osztom, az egyik felébe a kókuszreszeléket, másik felébe a kakaót keverem, plusz mindkettőbe a tojások kemény habbá vert fehérjét (fele-fele arányban). Egy tepsi aljába egymás mellé rakjuk a kekszeket és felváltva rákanalazzuk a krémeket (ne öntsük, mert feljöhet a keksz), majd nagyjából elsimítva a krémet a tetejét is kirakjuk kekszekkel. Hűtőbe rakva 1 nap múlva megpuhul a keksz és a kekszek szélei mentén szeletelhető. A krém állaga olyasmi, mint a cukrászdai krémesnek. Kisebb méretű tepsihez elegendő ez a mennyiség, egy gáztepsihez kb. a duplája kell. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |