| Kókuszkrémmel töltött csokirolád - liszt nélkül receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 20 dkg kristálycukor 5dkg kakaópor 5db tojás Krémhez: 0,5l habtejszín 3-5 evőkanál cukor 15ml rum 10dkg kókuszreszelék Elkészítés: Tészta készítés Válaszd szét a tojásokat, majd a sárgákba keverd bele a tészta többi összetevőjét. Picit kemény lesz, ne rettenj meg tőle. Verd fel a tojások fehérjéket kemény habbá, és óvatosan forgasd bele a félkész tésztába (ez se kezdődik egyszerűen, de ahogy törik a tojáshab, úgy lazul az egész.Sima gázsütő tepsibe tegyél sütőpapirt, majd a süti tésztáját egyenletesen teritsd el benne.Előmelegített sütőben 160 fokon, kb. 20-25 perc alatt sül meg, érdemes 20. percnél tűpróbát végezni.Ha a tészta kész, vedd ki a sütőből, és borítsd rá egy tiszta konyharuhára, amit célszerű előbb kristálycukorral meghinteni. Vedd le a sütőpapírt óvatosan. Egy másik tiszta konyharuhát nedvesíts be, borítsd a tésztára, úgy hűljön ki (így nem fog megkeményedni). A KRÉM: hozzávalóit tedd egy tálba, keverd el, majd verd fel habbá. Ha kész, a kihűlt tésztára a krém két harmadát egyenletesen terítsd el, csavard fel óvatosan mint ahogy az egyéb tekercseknél szokás, a maradék kókuszos habos krémmel kend be a rolád oldalát. Csokidarával meghintve mutatós sütit kapunk.Fogyasztás előtt tegyétek hűtőbe! Igazán másnap a finom, akkorra összeérnek az ízek, a hab picit keményedik. Tanácsok: csak az vele a baj, hogy roppant gyorsan elfogy. :) A receptet beküldte: edina23 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |