Tutireceptek.hu fejléc

Négyliszt-kenyér recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények
 Reform ételek

Hozzávalók:
20 dkg finomliszt,
10 dkg Graham-liszt,
5 dkg kukoricaliszt,
5 dkg szójaliszt,
4 dl víz,
2 dkg friss élesztõ,
1 teáskanál cukor,
1 teáskanál só.

Elkészítés:
Az élesztõt a sóval és a cukorral elkevert 1 dl langyos vízzel felfuttatjuk, majd a közben átszitált lisztekhez öntve, a vizet apránként hozzádolgozzuk. Sima tésztává dagasztjuk. Legalább 1 óra hosszat kelesztjük, majd átgyúrva hosszúkás cipóvá formáljuk. Sütõlemezre rakjuk, és az elõmelegített, forró sütõben, közepes lángon szép pirosra sütjük.
Rendkívül jóízû és egészséges kenyér.

Tanácsok:
(kb. 90 dkg)


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hajdina cipócska » Teljes kiőrlésű kenyér » Reformfánk » Zabpelyhes burgonyás kenyér
» Rozspelyhes barna kenyér » Korpás házikenyér » Natúr szelet újkrumplival » Ribizlis-túró pohárkrém
» Gombás húscipó » Csirke zöldségmártással » Sajtkrémleves cipóban » Fine Apple
» Húspótló burgonyafánk » Kakaós-kókuszos keksz » Töltött lasagnetészta » Mozart szelet diétásan


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.