| Kókuszkrémes süti receptSütemények, édességek Hozzávalók: egy 24×39 cm-es tepsihez: A piskótához: 6 db tojás 6 evőkanál víz 12 evőkanál cukor 12 evőkanál finomliszt 1/2 csomag sütőpor A krémhez: 4 dl tej 3 evőkanál liszt 15 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor 20 dkg kókuszreszelék 15 db babapiskóta 1 üvegcse rumaroma 20 dkg vaj A piskótalapok lekenéséhez: 40 dkg baracklekvár A mázhoz: 10 dkg étcsokoládé 1 evőkanál olaj 5 dkg csokoládé 1 teáskanál olaj Elkészítés: A piskótához a tojásokat géppel felverjük, apránként hozzáadva a cukrot is. Tovább verjük jó habosra. Hozzákeverjük a vizet és a sütőporral elkevert lisztet is. A masszát 2 részre osztjuk, és külön sütjük meg sütőpapírral bélelt tepsiben (180 fokon kb. 15 perc alatt). A krémhez a tejet a liszttel és a cukrokkal simára keverjük, felfőzzük. A tűzről levéve a kókuszreszelékkel összekeverjük. Kihűtjük. A babapiskótát aprítógéppel morzsává törjük, a kókuszos masszához keverjük, ízesítjük rumaromával, és a vajjal összekeverjük. A kihűlt piskótalapokat lekvárral lekenjük. Amelyik lap felülre kerül, annak az alsó felét kenjük le. Az alsó lapra kenjük a krémet (elég tömény krém), ráfordítjuk a felső piskótalapot, és bevonjuk a csokoládékkal. Mikróban a kétféle csokoládét az olajjal külön-külön felolvasztjuk. Először a sötétebb csokoládét simítjuk a süteményre, majd a világosabbat rácsurgatjuk, egy recés késsel márványossá simítjuk. Hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük, mikorra jól összeérnek az ízek. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |