Tutireceptek.hu fejléc

Mézes rúd recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg méz
12 dkg cuk 5 db tojás
25 dkg liszt
1 csomag vaníliás cukor
1 kávéskanál szódabikarbóna
késhegynyi fahéj, szegfűszeg
reszelt citrom- és narancshéj

Elkészítés:
A mézet meglangyosítom a kristálycukorral és vaníliás cukorral. Egyenként beleteszem a tojások sárgáját, habosra keverem. Hozzáadom a szódabikarbónával összekevert lisztet, a fűszereket. Végül óvatosan beleforgatom a keményre vert tojásfehérjét. Vajazott-lisztezett őzgeincformába /kettőbe/, vagy kisebb tepsibe öntjük. Mérsékelten meleg sütőben sütjük. Vigyázat, a méz miatt hamar barnul a teteje, ha kell, alufóliával takarjuk be. Nagyon sokáig puha marad, ha marad belőle!

Tanácsok:
Ritkán készítem így natúran, általában kerül bele durvára vágott dió, csokoládé, mazsola, vagy nem túl édes kandírozott gyümölcs, a tetejére pedig csokimáz. Tipikusan előre készíthető sütemény, azoknak is ajánlom, akik kolis gyerkőcnek csomagolnak.


A receptet beküldte: ostkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézeskalács muffin » Mézes-magvas müzli » Mézes-mustáros tarja » Mustáros, mézes csirkecomb
» Mézestekercs » Almás mézes keksz » Mezes-joghurtos csirke » Mézes-citromos csirke
» Mézeskalács házikó » Mézes háztető » Mézes(pihentetés nélküli) » Tökmagos mézes
» Fűszeres diós-mézes torta » Fahéja-mézes galuska » Babapiskótás mézes krémes » Formatartó mézeskalács


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.