| Kókuszkrémes fehér piskótatekercs receptSütemények, édességek Hozzávalók: A piskótához 9 tojásfehérje 12 dkg cukor csipet só 12 dkg finomliszt 5 g sütőpor A kókuszkrémhez 50 dkg mascarpone 12 dkg porcukor 10 dkg kókuszreszelék Elkészítés: A sütőt 180 fokra melegítjük, a tepsit sütőpapírral béleljük. A tojásfehérjét keményre felverjük. Hozzáadjuk a porcukrot és a sót, majd habverővel még 1-2 percig verjük. Sima, fényes habot kell kapnunk. Fakanállal óvatosan beleforgatjuk a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport. A masszát egyenletesen a tepsibe simítjuk, sütőbe toljuk és kb. 15 perc alatt megsütjük. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert egyrészt nem lesz hófehér a piskóta, másrészt feltekerésnél könnyebben törik. A megsült piskótalapról azonnal lehúzzuk a sütőpapírt és egy másik sütőpapír vagy konyharuha segítségével még melegen feltekerjük. A krém hozzávalóit kikeverjük. Kb. kétharmadát a kihűlt piskótalapra kenjük, majd újra felcsavarjuk. A maradék krémmel bevonjuk a tekercs felszínét és megszórjuk kókuszreszelékkel. Azonnal szeletelhető. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |