| Fehér mignon receptSütemények, édességek Hozzávalók: tésztához ( 20 x 30 cm-es tepsihez): 4 tojás citromlé 4 kanál cukor 4 kanál liszt 1 citrom reszelt héja krémhez: 5 dkg vaj 2 db alma 2 evőkanál cukor 5 dkg darált dió mázhoz: 1 tojás fehérje 1 evőkanál citromlé 25 dkg porcukor diszítéshez: francai drazsé Elkészítés: Piskóta tészta készítése: A tojások fehérjéből kevés citromlével és a cukorral - váltogatva adogatva - kemény habot verek. Hozzáadom a tojások sárgáját és a lisztet. Hozzáreszelem a citromhéjat. Két adagban sütöm. Krém készítése: A meghámozott, kockára vágott almából a vajjal és a cukorral pürét főzök, kihűtöm. Hozzáadom a dióbelet. Máz készítése: Kevés citromlével felverem a tojásfehérjét. Hozzáadom a porcukrot és addig keverem, míg szálas lesz. Összeállítás: Az első piskóta-lapot megkenem a diós almapürével. Ráhelyezem a második lapot, jól összenyomom. Kockára vágom. A kockáknak először az oldalát kenem a mázzal, sütőlapra állítom, és megkenem a tetejüket. A francia drazsékkal dekorálom. Néhány percre a még langyos sütőbe teszem. Elkészítési idő: 80 perc A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |