| Skót kedvenc krémes receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók Tésztához 50 dkg liszt 5 dkg Rama 5 dkg cukor 2 dl tej (kb) 1 cs szalakáli (15 g) csipet só Krémhez 1 l tej 4 tojás 4 púpozott ek liszt 5 púpozott ek cukor 2 cs vaníliás cukor Tetejére 10 dkg étbevonó csoki 5 dkg Rama Elkészítés: Elkészítés A szalakálit 1 dl tejben feloldjuk. A lisztben elmorzsoljuk a Ramát, majd az összes hozzávalóból nem túl kemény tésztát gyúrunk. 4 részre osztjuk. Nagy gáztepsi méretűre, elég vékonyra nyújtjuk és egyenként Ramával kikent és lisztezett tepsi hátán nagyon halványra sütjük. Egy lap kb. 5 perc alatt megsül. A kész lapokat a tepsiről óvatosan, mert törékenyek, átcsúsztatjuk egy nyújtódeszkára. A krémhez a tojássárgákat a kétféle cukorral, a liszttel és a tejjel habverő segítségével csomómentesre összedolgozzuk, majd folytonos keverés mellett felfőzzük és 1-2 perc alatt besűrítjük, majd levesszük a tűzről. A tojásfehérjékből kemény habot verünk és óvatosan, könnyed mozdulatokkal a krémbe dolgozzuk. Még forrón megtöltjük vele a lapokat. A tortabevonó csokit a Ramával felolvasztjuk gőz felett, simára keverjük és egyenletesen bevonjuk vele a süti tetejét. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |