| Fekete kagyló almaborban receptHalas ételek Hozzávalók: 4 ek napraforgóolaj 2 db vöröshagyma 1 db fokhagymagerezd 4 dl száraz almabor 1 db 2 kg fekete kagyló 2 dl zsíros tejszín Elkészítés: 1. Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, majd üvegesre pároljuk benne az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát. 2. Öntsük hozzá az almabort, babérlevelet és forraljuk fel. A folyadék felére forraljuk. 3. Tegyük bele a kagylókat és fedő alatt takarékon pároljuk. Mikor a kagylók kinyílnak szedjük át egy nagy tálba és fóliával letakarva melegen tartjuk. A zárva maradt kagylókat dobjuk ki. 4. Egy szűrőn átszűrjük a kagyló főzőlevét. Miután kiöblítjük az edényt, visszatesszük a lét, beleöntjük a tejszínt, felforraljuk, majd felére besűrítjük. 5. A főzőlét sóval, borssal ízesítjük, ráöntjük a kagylókra, petrezselyemmel meghintve fehér kenyérrel kínáljuk. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |