| Kladdkakka avagy kalóriabomba svéd módra receptSütemények, édességek Hozzávalók: 8 dkg vaj 10 dkg liszt 20-25 dkg cukor 2 tojás 4-6 evőkanál kakaó (nesquick/cadburry drinking chocolate illetve 'rendes', nem instant kakaó) 1 csomag vaníliás cukor Elkészítés: Az adagokkal kell játszani, főleg a kakaó mennyisége a döntő. Több instant kakaó folyósabb tortát eredményez (a család ezt imádja), a zsírszegény kakaópor pedig szilárdabbá teszi a tésztát (én ezt szeretem). A kakaóarányoktól függ a hozzáadott cukor is. 1) Vajat habosra keverem, tojást egybe fölverem, majd a kettő keverékébe megy a liszt 2) Ezek után megy bele a cukor, vaníliás cukor illetve a kakó 3)Kivajazott, kilisztezett formában 175 fokon 15-20 percig sütöm légkeverésesen Tanácsok: Szokás vaníliafagyival/ meggybefőttel tálalni. Nálam önmagában is megállja a helyét. A receptet beküldte: Binky Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |