| Kínai mogyorós csirke receptHúsételek Hozzávalók: 4 főre 50 dkg csirkemellfilé só 1 tojásfehérje 1 csomag újhagyma 10 dkg pirított, sós mogyoró 3 ek olaj 1 kk barna cukor 2 ek szójaszósz 1 ek rizsecet 2,5 ek étkezési keményítő 1 kk őrölt gyömbér 1,5 dl víz Elkészítés: 1.A csirkemellfilét 3x1 cm-es csíkokra vágjuk, megsózzuk, és megforgatjuk az étkezési keményítőben. A tojásfehérjét villával enyhén habosra verjük, és hozzáadjuk a csirkéhez. A húst 10 percre félretesszük. 2.Felkarikázzuk az újhagyma fehér szárát, a mogyorót durvára őröljük. 3.Elkészítjük a mártást: a szójaszószt, a rizsecetet, az étkezési keményítőt, a gyömbért és a vizet simára keverjük. 4.Egy serpenyőbe beleöntünk egy ek olajat, és átpirítjuk rajta a mogyorót, majd kiszedjük. 5.A serpenyőbe beleöntünk még két ek olajat, alaposan felhevítjük, rátesszük a csirkét, megszórjuk barna cukorral, és kb. 10 perc alatt megsütjük a húst. 6.A megsült csirkéhez hozzáöntjük a mártást, a mogyorót és az újhagymát. 7.5-6 perc alatt kevergetve összepirítjuk az ételt. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |