| Két tepsis lepény (kapros tejfölös) receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 70 dkg liszt, 20 dkg vaj vagy margarin, pici olaj, csipet só, 1+1 ek cukor, ¾ friss élesztő (vagy fél csomag szárított), 1 tojás, langyos tej (kb. 300-320 ml) Töltelékhez: fél 1 nagy doboz tejföl, friss kapor, só, 1 tojás, húsos szalonna Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk a cukros meleg tejben, majd alaposan megdagasztjuk. Ha megkelt a tészta, készítsük elő a sütést, azaz melegítsük be a sütőt. A tésztát vegyük két cipóba, majd mindegyiket nyújtsuk kb. 1 cm vastagságúra. Tekerjük fel a sodrófára, majd helyezzük rá a sodrófa segítségével a kivajazott tepsibe a tésztát. A kaprot aprítsuk fel, majd keverjük ki a tejföllel, tojással, sóval. A tejfölt kenjük rá a tésztára szélétől széléig, jó vastagon, és alaposan. Majd a csíkokra vágott szalonnával rakjuk ki. Előmelegített sütőben 30-40 perc alatt süssük készre. Ha már barnul a széle, nézzünk rá, nehogy megégjen. Tanácsok: Kenyérsütő dagasztó programjában is készíthetjük. A sima búzaliszt helyett használhatunk tönkölybúzalisztet, a cukor helyett nádcukrot. 2 tepsi mennyiség lesz belőle A receptet beküldte: ilonka40 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |