| Moncsa puFánkja receptSütemények, édességek Hozzávalók: 50 dkg finomliszt 10 dkg rétesliszt 3 tojás sárgája 1 citrom reszelt citromhéjja 0.5 dl rum 3.5 dl langyos tej 4 csapott ek kristály cukor 1 mk só 10 dkg olvasztott margarin 3.5 dkg friss vagy 9 gr száritott élesztő Elkészítés: A hozzávalókból tésztát gyúrunk, megkelesztjük. Lisztezett deszkára tesszük kissé kinyújtjuk olyan 2 cm-esre. Kiszaggatjuk a kivánt nagyságú pogiszaggatóval . Kissé körbeforgatjuk kezünkkel. Ha kiszaggattuk letakarjuk fél órára hogy tovább keljen. Ekkor nem túl forró bő olajban, kisütjük. Tanácsok: Én kenyérsütögépben szoktam dagasztóprogramon Ne legyen túl forró az olaj és lassan süssük fedő alatt, igy magasabbra feljön és "szalgos" lesz. Elkeszítés: 90 perc gyúrás és kelesztés + 30 perc kelesztés + 30 perc sütés Elkészítési idő: 150 perc A receptet beküldte: moncsa78 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |