| Kelkáposzta leves húsgombóccal receptLevesek Hozzávalók: 1 közepes kelkáposzta 2 nagyobb szem krumpli 1-2 sárgarépa 1 fej hagyma 5 dkg füstölt szalonna (ha van szalonnahéj, azt is beleteszem) só, bors, ételízesítő, majoránna, kicsike tárkony, 3 gerezd fokhagyma, esetleg babérlevél. 2 dl tejföl. A gombócokhoz egy kis csésze rizs 30 dkg darált hús 1-2 tojás 1 evőkanál liszt só, bors Elkészítés: Olajon megdinsztelem az apróra vágott hagymát, hozzáadom a karikára vágott sárgarépát, majd 1 kanál lisztet, és egy kicsit együtt pirítom. Felöntöm 3 liter vízzel. Belerakom a káposztát, a krumplit, a fűszereket és puhára főzöm. Ezalatt másfélszer annyi vízben megfőzöm a rizst, hozzáadom a húst, a tojásokat és a fűszereket. A levesbe kis gombócokat formálok belőle. 10 percig főzöm. 1 kanál lisztből készült világos rántás, majd a legvégén 2 dl tejföl kerül bele. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: martini64 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |