| Sült fagyi másképp receptFagylaltok Hozzávalók: 40 dkg dobozos csokifagyi 10 dkg meggy fél dl rum 4 tojásfehérje 4 ek cukor 1 ek citromlé A piskótalaphoz: 4 tojás 4 ek cukor 1 vaníliás cukor 4 ek liszt Elkészítés: A meggyet rumba áztatjuk. A szokásos eljárás szerint sütünk egy piskótalapot: A négy tojásfehérjéből pár csepp citrommal és a 4 ek cukorral kemény habot verünk. 2 fél tojáshéjat megmosva félreteszünk. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot is. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. Majd a 4 ek lisztet. Lapos tepsibe öntjük, amelyet előtte kivajazunk és liszttel szórunk vagy sütőpapírral béleljük. Forró sütőbe téve mérsékelt lángon megsütjük. Kihűtjük. A sütőt bekapcsoljuk, alaposan előmelegítjük. Kivágunk a piskótából egy akkora lapot, amekkora a tál, amelyen tálalni akarunk, illetve a fagyi dobozának a méretének megfelelőt. A piskótalapot a tálalótálra tesszük (amelyet úgy választunk ki, hogy be kell tegyük a forró sütőbe!) A piskótalapra ráhelyezzük a meggyet. A tojásfehérjéből a cukorral és a citromlével nagyon kemény habot verünk. Amikor a sütő már forró, a meggyre helyezzük a fagyit és bevonjuk a kemény cukros tojáshabbal. Két fél tojáshéjat nyomunk a habba. Forró sütőben pirosra sütjük - 10 perc. A tojáshéjakat kiemeljük, a helyükre meggyet teszünk. Azonnal tálaljuk. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: andrea0223 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |